אומנות ההזדקנות
למה מזדקנים או איך מזדקנים?
מאמר זה אינו עוסק בהזדקנות. הוא עוסק באיכות חיים.
כל גיל הוא חוויה נפלאה, אבל איכות חיים יכולה לקבוע עד כמה החוויה נפלאה באמת. אם אנחנו בריאים, מלאי מרץ, סקרנים, פעילים, ממוקדי מטרה, החיים שלנו מלאים יותר, דינמיים יותר, מרגשים יותר ומסוגלים יותר לפתח את מחשבותינו.
אבל ככל שעובר הזמן אנחנו מזדקנים. זה עשוי להשפיע על הבריאות, המרץ, הפעילות וכמובן, המראה שלנו. ולעתים קרובות, המשקל שלנו. ולמרות שהזדקנות לא בהכרח מקבילה לעליה במשקל, יש יותר בני 20 שהם רזים מאשר בני 30, ויותר בני 30 רזים מאשר בני 40, וכן הלאה.
אז כדי לנסות ולגלות את סודות ההזדקנות, או סודות עיכוב ההזדקנות, נשאל שאלה לגבי שאלות:
איזו שאלה יותר משמעותי: למה אנחנו מזדקנים או איך אנחנו מזדקנים?
ותשובה יצירתית אחת היא: אם נדע מדוע אנו מזדקנים, אולי נוכל לשלוט על כיצד אנו מזדקנים. לכן, מדוע אנו מזדקנים, תהיה השאלה הטובה ביותר להתמקד בה.
אז בואו ננסה להבין למה אנחנו מזדקנים. ואם נוכל למצוא הסבר הגיוני, אם נוכל לדעת מדוע, אז נשתדל גם להשפיע על האופן בו אנחנו מזדקנים.
תיאוריות הזדקנות
כפי שמתברר, יש הרבה תיאוריות על הזדקנות ולא סיבה ברורה אחת ומוחצת. למעשה, זהו נושא מרתק שמדענים רבים במהלך ההיסטוריה ניסו לפענח, בעיקר במרדף אחר קסם הנעורים הנצחי. כנראה שהרצון להישאר צעירים לנצח הוא רצון אנושי וטבעי ביותר.
כדי לא להציף אותך בהסברים מדעיים, בואו נסכם את התיאוריות הללו בצורה פשוטה מאוד:
- תיאוריות מסוימות מתרכזות ברעיון שהזדקנות היא טבעית. תאי הגוף שלנו תוכננו מראש כך שיעברו תהליך הזדקנות. כך ללא קשר לגורמים חיצוניים או השפעה כלשהי, התאים יזדקנו. והם, תאי הגוף פועלים את ההזדקנות. הגוף שלנו מזדקן כי זה מה שהוא תוכנן לעשות. וזה סוג אחד של תיאוריות.
- סט אחר של תיאוריות מתרכז ברעיון שגורמים חיצוניים מעוררים את תהליך ההזדקנות. אפשר לומר, בפשטות רבה, שהתיאוריות הללו מתייחסות כולן לרעיון של בלאי. תיאוריות אלה נוטות להסכים עם העובדה שהזדקנות היא בלתי נמנעת. התאים, האיברים, הגוף, יזדקנו. אין דרך להימנע מכך. אך מכיוון שזו תוצאה של כוחות חיצוניים, ישנה יכולת מסוימת לעכב את תהליך ההזדקנות.
- והסט השלישי של תיאוריות נוקט בדרך ביניים מעניינת. מה שהתיאוריות הללו אומרות הוא שהגוף שלנו פשוט לא מעוניין מספיק בהימנעות מהזדקנות. שוב, אם לומר זאת בשפה מאוד פשוטה: הגוף עסוק מדי בלחיות, בפיתוח התאים והחלבונים והיכולות שמאפשרות לנו להתפתח ולשגשג. לכן הוא לא מפתח את היכולת של התאים להאריך את מחזור חייהם.
הערה חשובה: באופן כללי התיאוריות הללו אינן סותרות זו את זו. המדענים שהעלו את התיאוריות שהתאים שלנו מזדקנים באופן טבעי, מקבלים את הרעיון שכמובן, אנחנו מזדקנים גם כתוצאה מגורמים חיצוניים.
המדענים שפיתחו את התיאוריות לגבי הזדקנות כתוצאה מהשפעה חיצונית, מבינים שבנוסף לכך, תאים פשוט מזדקנים, באופן טבעי.
ולבסוף, אלה שרקחו את התיאוריות על כך שהגוף שלנו לא נותן מספיק רלוונטיות לפיתוח מנגנוני אנטי-אייג'ינג, מסכימים שהזדקנות בפועל מתרחשת באופן טבעי, וכתוצאה מגורמים חיצוניים.
המדענים אינם חלוקים ביניהם. הם בוחנים סיבות שונות. ובמקביל, ובכן, מבלבלים אותנו.
אולי מצד אחד אין זה פלא, שמרוב תאוריות אנחנו באמת מזדקנים… אבל אם נדבר ברצינות, צריך לחשוב, איך עושים סדר בין כל הרעיונות האלו.
תתחילו להרזות היום!!
אז למה אנחנו מזדקנים?
דבר אחד שעלינו לזכור תמיד הוא שהחיים יכולים להיות יפים בכל הגילאים. הטבע יצר עבורנו איזון שנוכל ליהנות ממנו. אם בגיל צעיר יותר יש לנו הרבה אנרגיה, בגיל מבוגר יותר יש לנו תבונה, וכך אנחנו מנצלים את האנרגיה שלנו טוב יותר. אם בגיל צעיר יותר אנחנו מלאים בתוכניות, בגיל מבוגר אנחנו עשירים בזיכרונות. איזון.
ואמנם, למתנה הזו יש שלבים. אנחנו אכן מזדקנים. אז בואו ניקח את כל התיאוריות האלה ונהפוך אותן לרעיון אחד, שיאפשר לנו להבין למה מתרחש תהליך ההזדקנות.
וכדי לעשות זאת, בואו נבין את התיאוריות הללו עם השוואה פשוטה: מכוניות.
אם כולם יצטרכו לקנות מכונית אחת בלבד, שתשמש אותם לכל החיים, אז מי ירצה להיות יצרן רכב? ואיך הכלכלה תשגשג? וכמה כבר כל אחד ישקיע ברכב שברור לו שנוצר לשמש אותו לעד? ואיך מכוניות יתפתחו, אם רוב המכוניות יהיו בנות מאה שנה?
לכן, יצרניות רכב מייצרות מכוניות שלא יחזיקו מעמד זמן רב מדי. הרכבים בנויים להיות מצוינים לזמן מה, ואז להיות סבירים לעוד כמה שנים, ואז להיות יקרים מדי לתחזוקה. הם מיוצרים כך לכתחילה, כי זה מה שבעצם מבטיח שיש לנו מכוניות טובות יותר בכל דור. וביחס לחיים, זה מבטיח מידה של התפתחות. פיזית, רגשית, תודעתית.
זה הסוג הראשון של תיאוריות הזדקנות. אלה שמסבירות איך ולמה הגוף שלנו נבנה להזדקן ולהיות זמני.
נהנים מהמאמר ?
הירשמו לניוזלטר השבועי של נאוולו. מאמרים מרתקים בנושא תזונה ובריאות לשיפור התזונה והחיים. טיפים לדיאטה, מתכונים חדשים, טכניקות בישול ותובנות לניהול אורח חיים בריא. להישאר מעודכנים, לשפר את הביטחון העצמי ולהרזות בדרך הטבעית
מצד שני ככל שתטפלו במכונית שלכם בצורה טובה יותר, כך היא תחזיק מעמד זמן רב יותר ותפעל בצורה טובה ומועילה לכם. אבל האם אפשר יהיה לשמור עליה במצב מצויין כל חייכם? כנראה שלא. הקילומטרג' בסופו של יום יעשה את שלו, ואפילו אם תשתמשו בקביעות במכונאים הטובים ביותר ובשמנים ובחלקים הטובים ביותר, סופה יגיע.
אבל, אתם בהחלט יכולים לגרום לכך שתפקוד נאות של הרכב ימשך רב זמן יותר. ובזה עוסקות התיאוריות מהסוג השני לעיל: מדוע המכונית מתקלקלת בסופו של דבר, איך נוכל לגרום לה להחזיק מעמד זמן רב יותר, ומתי מפסיק להיות הגיוני לנסות ולשמור על מכונית תקינה.
כאן אפשר לעלות קושיה בדוגמת מכוניות עתיקות. כי אנחנו רואים שאפילו המכוניות הישנות ביותר, בנות למעלה ממאה שנה, פועלות היטב אם רק ממשיכים לטפל בהן. האם אנחנו יכולים לעשות אותו דבר עם הגוף שלנו, ולא להזדקן?
ובכן, הסיבה שלא כולנו נוסעים במכוניות עתיקות היא שזה לא מציאותי וגם לא נוח. כי נצטרך להשקיע כל כך הרבה זמן וכסף בתחזוקת המכונית שזה יפסיק להיות הגיוני. ובמובן מסוים, זה מה שהגוף שלנו עושה. הוא לא מפתח יכולת לשמור על עצמו לעד. זה למעשה הרעיון מאחורי הסוג השלישי של תיאוריות ההזדקנות: בשלב מסויים תחזוקת הרכב לא מצדיקה את ההשקעה. זהו רכב אספנות. זה כבר לא רכב שמסוגל באמת לעשות את תפקידו האמיתי: להסיע אותנו כל יום לעבודה, ללימודים, לקניות, לטיולים וכו'.
לכן זה פשוט לא הגיוני להשקיע כל כך הרבה מאמץ בהארכת חיי התאים. כי האנרגיה שתידרש לכך תפחית מאיכות החיים שלנו עד לנקודה, שבעצם, לחיים כבר לא יהיה ממש איכות. אז הגוף שלנו פשוט לא יוצר את המנגנונים האלה, לא מפתח אותם. אין תרשים המיועד ליצור מכונית שתחזיק מעמד לנצח, כי זו פשוט תהיה עבודה קשה מדי. בסופו של דבר היינו מוצאים עצמנו עובדים למען הרכב, במקום שהוא ישרת אותנו.
גיל ודיאטה
אז הנה תגלית חשובה שגילינו, על ידי הבנה טובה יותר לסיבת ההזדקנות: יש לנו שליטה מסוימת על קצב ואיכות ההזדקנות, על חלק מהגורמים החיצוניים שיוצרים הזדקנות.
נכון, אנחנו לא יכולים לשלוט בזה לגמרי. בסופו של יום, ההזדקנות היא חלק מהטבע. אבל אנחנו יכולים לשפר את חווית ההזדקנות באופן משמעותי, על ידי טיפול טוב יותר בעצמנו.
ולדיאטה שלנו יש קשר ישיר לכך.
הרי, אכילה מוגזמת, ובמידה מסוימת, פעילות גופנית מוגזמת, כמותה כמו להוסיף עוד ועוד קילומטרים למד הרכב שלנו. אם ניסע במכונית שלנו ללא הפסקה, מצבה יתדרדר מהר יותר.
באופן דומה, אם אנחנו אוכלים יותר מדי, או בוחרים במזון המצריך מאמץ גדול בתהליך העיכול, אנחנו מזדקנים מהר יותר. כאשר אנחנו משתמשים ברכב באופן מוגזם, המכונית שלנו מפסיקה להיות מהירה וחזקה, ומתחילה להיות פשוט, מקרטעת ומזדקנת.
וכאן משתלבת דיאטת נאוולו. למצוא את האיזון המושלם והטבעי הזה. לאכול מספיק מהמזונות הנכונים כדי למלא אותנו באנרגיה מבלי להכביד על הגוף שלנו. פעילות גופנית בכמות ואיכות נכונה כדי לתת לנו כוח מבלי לשחוק את הגידים, השרירים והרצועות שלנו.
מציאת האיזון הטבעי המושלם הזה שאולי אינו מסוגל לקבוע את תוחלת החיים שלנו, אבל בהחלט יכול לשפר את הדרך בה אנו חווים את ההזדקנות.
הרשמו לדיאטת נאוולו
קורס ההרזיה הטבעית האולטימטיבי. להשיב את האנרגיה הטבעית, לשמור על משקל אופטימלי ולהשתחרר לתמיד מעולם הדיאטות. כולל הרגלי אכילה, סדנאות בישול, הרגלי חיים, מתכונים, תפריטים, התגברות על כמיהה למתוקים ועוד
ומה עם המראה?
בנאוולו אנחנו מודעים לכך שדיאטה היא לא רק ירידה במשקל, אלא צבירת ביטחון עצמי. לא רק להרגיש קלילים יותר, אלא גם להראות טוב יותר.
ולמרות שאלו עניינים שהולכים יד ביד, כי אם אנחנו מרגישים טוב יותר אנחנו נראים טוב יותר, העובדה היא שההזדקנות משפיעה גם על המראה שלנו.
בעזרת קורס דיאטת נאוולו תוכלו לשפר את הגמישות והברק של העור שלכם, לשמור אותו צעיר יותר ואפילו להיפטר או לשפר את מראה הקמטים והכתמים שאולי חשבתם שיישארו אתכם לנצח.
הזדקנות היא אומנות. אמנות רגשית בראש ובראשונה. לקבל את התהליך, לחבק כל גיל ואת הברכה שבו, לגלות איזה חוכמה וחוויות חדשות הוא מביא.
וגם, אומנות מעשית. האמנות להרגיש וגם בפועל להראות צעירים יותר ביחס לגיל. והכלים באומנות הזו, הוא השימוש הנכון בטבע, כדי לקבל יותר אנרגיה, יותר חיוניות, יותר שפע ויופי למשך זמן ארוך יותר.
אז בוא להיות אמנים, ולהפוך את הגוף שלכם, את עצמכם, ליצירת המופת הגדולה ביותר שלכם. בקורס נאוולו, נגלה לכם כיצד.