...עניין של (פקיעות) טעם
פאזל הטעם
אוכל הוא טעים. והטעמים מגוונים מאד. בכל מסעדה יש כיום ארבעים, חמישים מנות לבחירה. כל סופרמרקט מלא בעוד ועוד אפשרויות של טעמים שונים.
ועד כמה שאנחנו אוהבים את מה שטעים, לפעמים הטעם מרגיש כמו האויב שלנו במאבק עם המשקל. הוא מפתה אותנו, הוא עקשן, תמיד נוכח. אנחנו רוצים להרגיש את עוצמת הטעמים, ליהנות מהם, לחזור עליהם. אבל, זה מוביל לעלייה במשקל, וזה גורם לנו לתסכול, יאוש ובלבול.
ובכן, מה אם זה היה בכלל ההפך? האם בלוטות הטעם שלנו יכולות לעזור לנו ליהנות מהאוכל וגם לרדת במשקל? אחרי הכל, פקיעות הטעם הן חלק מהטבע שלנו. האם הן יכולות להיות בעלות הברית שלנו במסע לעבר המשקל הרצוי?
פקיעות חברותיות?
המרקם, הצבע והריח של האוכל חשובים לנו. אבל מה שאנחנו הכי אוהבים באוכל זה הטעם. ואותם הטעמים שאנחנו הכי משתוקקים אליהם הם אלו שפעמים רבות אחראים לתשוקה שמובילה לעלייה במשקל שלנו.
מה שמעלה את השאלה, או הרעיון הבא: מה היה קורה לו יכולנו לשלוט בבלוטות הטעם שלנו? וכך, לשלוט בתשוקות שלנו. וכך, לשלוט במשקל שלנו?
האם זו אופציה? האם אנחנו מסוגלים לפתח יכולת כזו? ואם כן, כמה קשה זה יהיה?
ובכן, אם אנחנו רוצים לדעת עד כמה אנחנו יכולים לסמוך על הקולטנים הזעירים האלה בלשוננו, אנחנו צריכים לבחון היטב, ולהבין, מה הם בעצם עושים, איך ולמה.
איך פועלים קולטני הטעם
ישנה תיאוריה לפיה כל חלק בלשון אחראי על קליטת טעם מסוים. ולו היה זה נכון, אולי היינו יכולים לנסות להימנע ממגע של מזון עם החלק הזה של הלשון, לא להרגיש את הטעמים שאנחנו הכי משתוקקים להם, ולרדת במשקל.
אלא שלמעשה התאוריה הזו פשוט לא נכונה.
כל בלוטות הטעם בלשון ובפה שלנו יכולות לחוות את כל הטעמים. שמתחלקים בעצם לחמישה: מתוק, מלוח, חמוץ, מר ואוממי. ולמרות שיש לנו כמה סוגים של בלוטות טעם, כולן פועלות בעצם באותו אופן. לכן כל מזון שאנו אוכלים, בכל טעם שהו, יכול להיות מזוהה על ידי כל חלק בלשון שלנו, כל עוד לחלק הזה יש בלוטות טעם.
כך זה עובד: חלקיקים קטנים מהמזון באים במגע עם הרוק שלנו, שממיס את החלקיקים, וכך המזון חודר לשכבה דקה בלשוננו שבה נמצאים קולטני הטעם. הקולטנים הללו לוכדים את המידע ושולחים אותו לתאי הטעם במוח שלנו. החלק במוח שלנו שמפענח טעם. זה נשמע די פשוט, ובמידה מסוימת, אכן כך.
אבל למה? מה הרעיון המהותי מאחורי המנגנון הזה? למה אנחנו חווים טעם?
ובכן, כמו כל דבר בגוף שלנו, יש בזה צד הישרדותי וצד חוויתי. במילים אחרות, בלוטות הטעם יכולות להגן עלינו, לעזור לנו להימנע מאוכל שאינו בריא או מזיק לנו. לשלוח סימן כדי שנדע איזה אוכל טעים או בריא. וזו פונקציה אחת של טעם. להפעיל אזעקה או לתת אישור, כדי שנאכל מה שנכון.
החלק השני, תפקידם האחר של אותם בלוטות, הוא להוביל אותנו למה שמהנה, לאפשר לנו לחוות את הנאות החיים, השפע שבטבע.
ומשתי הסיבות החשובות האלה, בלוטות הטעם צריכות להיות החברים הטובים שלנו.
תתחילו להרזות היום!!
ואהבת לרעך כמוך
כמו בכל מישור בחיים, אם אנחנו רוצים שבלוטות הטעם שלנו יהיו יעילות ומדוייקות, אנחנו צריכים לדאוג ולטפח אותן.
כאשר קולטני הטעם שלנו פועלים ביעילות, אנחנו יכולים ליהנות ממגוון אוכל גדול יותר. וכשהתפקוד של הקולטנים פגום, אנחנו מפספסים הרבה מהטעמים שיש לטבע להציע.
מה שעשוי להוביל אתכם לשאול, או לומר לעצמכם, שעד כמה שידוע לכם, בלוטות הטעם שלכם פועלות בסדר גמור. יש לכם בהחלט את היכולת לטעום את כל סוגי הטעמים ולהנות ממאכלים מגוונים. אם כי מצד שני, זה לא פעל לטובת תהליך ירידה במשקל…
כי בסופו של דבר, מה שאנחנו רוצים לקבוע זה האם אנחנו יכולים להשתמש בבלוטות הטעם שלנו ככלי, כשותף, בתהליך ירידה במשקל ושמירה על המשקל הרצוי.
ובכן, למרות שאנו מחלקים מזון לחמש קבוצות טעם בסיסיות, למעשה קולטני טעם בריאים יכולים להבחין ביותר מ-100,000 טעמים. לכן, זה תלוי בנו: האם אנחנו רוצים ליהנות מהטעמים הרבים והשונים שיש לטבע להציע? האם אנו רוצים להיות מסוגלים להבחין ולהימנע מהטעמים המזיקים? אם כן, אנחנו צריכים לעשות שימוש נכון בקולטנים שלנו.
ובאותה מידה שאנחנו לא רוצים להציף את החברים והמשפחה שלנו בריגושים, כך גם אנחנו צריכים להימנע מלהציף את פקיעות הטעם…
נהנים מהמאמר ?
הירשמו לניוזלטר השבועי של נאוולו. מאמרים מרתקים בנושא תזונה ובריאות לשיפור התזונה והחיים. טיפים לדיאטה, מתכונים חדשים, טכניקות בישול ותובנות לניהול אורח חיים בריא. להישאר מעודכנים, לשפר את הביטחון העצמי ולהרזות בדרך הטבעית
הקשר בין בלוטות הטעם והמשקל שלנו
עם דיאטת נאוולו אנחנו לומדים כיצד לשפר את האיכות והיכולת של בלוטות הטעם שלנו, ליצור רגישות, להתנסות בכמות גדולה יותר של טעמים ולשים לב מתי מאכל או טעם מסוים אינם בריאים עבורנו ואינם מזינים אותנו.
אבל, מה הקשר בין טעם לירידה במשקל?
בעיקרון, כאשר אנחנו מציפים את קולטני הטעם על ידי אכילה של מזונות בעלי טעם חזק במיוחד, הם הופכים ליעילים פחות. למשל, אם אנחנו אוכלים אוכל מלוח מאוד כל הזמן, זה מוביל לשתי תוצאות:
- אוכל פחות מלוח, אבל מלוח בכל זאת, מרגיש תפל. אנחנו יכולים ליהנות רק מאוכל מלוח במיוחד.
- ככל שהזמן עובר, האוכל צריך להיות מלוח עוד יותר כדי שנוכל ליהנות ממנו כ"טעם" חדש. כלומר, הבעיה רק מחמירה.
וככל שהגוף שלנו מאבד את יכולתו להבחין בטעמים עדינים יותר, הוא מפתח כמיהה. לאוכל מלוח, לאוכל מתוק. בלוטות טעם פחות מפותחות ורגישות, שכל הזמן מוצפות בטעמים חזקים מאוד, מובילות אותנו בסופו של דבר מההנאה מאוכל (בגלל טעמו החזק מאוד) לחוסר סיפוק מאוכל (אלא אם כן יש לו טעם חזק מאוד). וזה תהליך שמוביל לכמיהה. וכמיהה מובילה לעליה במשקל.
הפתרון: טעמו את גישת נאוולו
דיאטת נאוולו משפרת את היכולת שלך להרגיש יותר טעמים, ליהנות מטעמים חדשים ולחוש אילו טעמים עוזרים לבריאות ולתזונה שלך.
בעזרת הנחיות שבקורס הדיאטה נאוולו, בלוטות הטעם שלך מתיישרות מחדש עם הטבע, ואתם באמת יכולים ללמוד מחדש להעריך את הטעם הייחודי והטבעי של המזונות. כתוצאה מכך, התשוקה שלכם פוחתת, וזה עוזר לכם גם בתהליך הירידה במשקל, וגם בפשטות, ליהנות מתענוגות האכילה.
תרשמו לנאוולו, ותתחילו ממש היום לגלות את סודות הירידה הטבעית במשקל. האוכל יהיה טעים יותר מאי פעם, ותגלו שהנשק הטוב ביותר למלחמה במשקל עודף, ברשותכם, בגוף שלכם.
במובן מסוים, הכל עניין של טעם. כי הטעם כן קובע. הוא מאפשר לנו ליהנות, הוא מאפשר לנו לגלות את ההעדפות הייחודיות שלנו, והוא מאפשר לנו ליצור איזון ולרדת במשקל.
הירשמו לדיאטת נאוולו היום והתחילו את מסע ההרזיה הטבעי שלכם.
הרשמו לדיאטת נאוולו
קורס ההרזיה הטבעית האולטימטיבי. להשיב את האנרגיה הטבעית, לשמור על משקל אופטימלי ולהשתחרר לתמיד מעולם הדיאטות. כולל הרגלי אכילה, סדנאות בישול, הרגלי חיים, מתכונים, תפריטים, התגברות על כמיהה למתוקים ועוד