תוויות מתירות?
אל תתייגו אותי
רובנו לא אוהבים תוויות ותיוגים. הם מכלילים אותנו, ממעיטים מהייחודיות שלנו, ולפעמים אפילו מושרשים ביהירות, בורות או דעות קדומות.
לכן במקום לתייג אנשים, עדיף לתאר כל אחד לפי התכונות והמאפיינים האישיים שלו. כך למעשה החיים הופכים עשירים יותר, אנו לומדים להבחין טוב יותר בין אנשים, ליצור רגישות ולראות את הטוב ביותר שיש לכל אחד להציע.
אבל למרבה הצער, אנחנו לא יכולים לעשות את זה עם אוכל. דמיינו שאתם מנסים לסמן כל מוצר מזון בצורה ייחודית ובלעדית. זה בלתי אפשרי. יש פשוט יותר מדי אפשרויות, יותר מדי סוגי מזון, יותר מדי מוצרים. ולכן הדרך היחידה לתייג אריזות מזון היא עם סוג כלשהו של מערכת מסודרת וסימטרית. כזו שמאפשרת לנו, הלקוח, להבין טוב יותר את המוצר שאנו עומדים לקנות. הרי אלו, תוויות המזון.
אלא שלו רק היה זה נכון…
תוויות חסרות משמעות
לרוע המזל, נראה שלחוקים המסדירים את סימון המזון יש כלל אחד משותף: לבלבל את הלקוחות. או אפילו, להוליך אותם שולל. כי למרות שכתוב בהם משהו אחד, לעתים קרובות המשמעות האמיתית של התוויות הפוכה ממה שהם כביכול אמורים להסביר לנו.
למה, ואיך?
בשלב מסוים, תוויות הפסיקו להיות אינפורמטיביות והחלו להיות מניפולטיביות. מטרתם לא הייתה עוד ליידע, אלא פשוט למכור. למעשה, בימינו התוויות הפכו לדרך מוסדרת למכור לנו מוצרים שאינם בריאים עבורנו, על ידי שיווקם כבריאים.
וההשפעה שיש להם עלינו היא עצומה. כי ככל שננסה, אנחנו לא יכולים להתעלם מהם. למעשה כל מוצר מזון, כל אריזה, מסומנת. והתווית הזו, המודגשת לעתים קרובות, מספרת לנו על יתרונות המוצר. יתרונות שלעתים קרובות מאוד אינן קיימות בו.
תיוג התוויות
הדרך הטובה ביותר שלנו להתמודד עם דרך התיוג הלא הכי ישרה הזו, היא ידע. ברגע שאנחנו כלקוחות יודעים מה בעצם המשמעות של כל מושג בתווית, על פי חוק, נוכל להימנע מההשפעה הכוזבת שיש לה תווית עלינו.
וכך בעצם נוכל להימנע מאכילת מזון משמין המשווק למשל, כמושלם לתזונה שלנו. אם כך, בואו נהפוך למומחי תווית. בואו נלמד את סודות תוויות המזון, ולהבין את המשמעות האמיתית והנסתרת שלהן.
יש לזכור שהחוקים משתנים קצת ממדינה למדינה, ואפילו שהחוקים שבכאן מתייחסים ספציפית לחוקה האמריקאית, זו דומה מאד לכללים בישראל.
הנה כמה דוגמאות של תוויות ומשמעותן בפועל:
תתחילו להרזות היום!!
- מועשר (או מחוזק)
- כמו מה זה נשמע: האוכל עשיר בחומרים מזינים והוא יחזק אותנו.
- מה זה בעצם אומר: ויטמינים או מינרלים נוספו למוצר באופן מלאכותי. כמעט בכל המקרים, תוספים אלה הם ממקור כימי. הגוף אינו מסוגל לעבד אותם ביעילות או לספוג אותם, ולכן אין להם השפעה חיובית עלינו.
- בטעם פירות
- כמו מה זה נשמע: מוצר שיש בו פירות
- מה זה בעצם אומר: מוצר שהוסיפו לו טעם מלאכותי של פרי כלשהו, אבל במוצר אין רכיב פירות בכלל.
- ללא גלוטן
- כמו מה זה נשמע: בריא יותר
- מה זה בעצם אומר: במוצר אין גלוטן. גלוטן אינו מזיק אלא אם כן אתם סובלים מרגישות לגלוטן או סובלים מצליאק. המוצר עשוי להיות עמוס בסוכר ו/או מרכיבים מלאכותיים ומעובדים.
- קל:
- כמו מה זה נשמע: לא משמין
- מה זה בעצם אומר: המזון עבר עיבוד מלאכותי להורדת קלוריות או שומן. אבל הוא עדיין יכול להכיל כמויות של סוכר, או ממתיקים דומים אחרים, למשל.
- דל קלוריות:
- כמו מה זה נשמע: מעולה לירידה במשקל
- מה זה בעצם אומר: יש לפחות 33% פחות קלוריות במוצר הזה, מהמוצר המקורי של אותו מותג. המוצר עדיין יכול להכיל הרבה קלוריות בכל מקרה, והוא נמוך רק בהשוואה ישירה לאריזה הרגילה של אותה חברה.
- דל פחמימות או דל שומן:
- כמו מה זה נשמע: לא משמין.
- מה זה בעצם אומר: קודם כל, כלום. אין סף או נקודת השוואה. שנית, ברוב המקרים זה אומר שכמות הפחמימות או השומן הופחתה באופן מלאכותי. ככלל אצבע, כדי לפצות על הפחתת הפחמימות והשומן (והטעם) מוסיפים סוכר.
- מוצר דגנים מלאים
- כמו מה זה נשמע: אנחנו קונים מוצר העשוי מדגנים מלאים
- מה זה בעצם אומר: יש דגנים מלאים במוצר. ייתכן שלמוצר יש 95% דגנים מעובדים ו-5% דגנים מלאים ואם כל זאת הוא עדיין נושא את התווית הזו.
- מולטיגריין (עשיר בדגנים)
- כמו מה זה נשמע: בריא ומזין
- מה זה בעצם אומר: הוא מכיל לפחות שני סוגים של דגנים, לרוב דגנים מעובדים. ויכול כמובן גם להכיל, שומן, סוכר, מלח וכו', בכמויות גדולות.
- טִבעִי
- כמו מה זה נשמע: עשוי מחומרים טבעיים
- מה זה בעצם אומר: בשלב מסוים של תהליך הייצור, היצרן השתמש (אך לא הוסיף בהכרח למוצר הסופי) מרכיב טבעי (כגון פרי, דגן או ירק). ואכן, זה מספיק בשביל הוספת תווית "טבעי", עצוב אבל נכון.
- ללא סוכר
- כמו מה זה נשמע: טוב למי שרוצה להימנע מסוכר בדיאטה
- מה זה בעצם אומר: המוצר מכיל ממתיקים מלאכותיים שהשפעתם עלינו מזיקה מאוד. או, במקרים מסויימים, במקום סוכר הוסיפו ממתיק אחר (כגון אגבה).
- אורגני
- כמו מה זה נשמע: בריא
- מה זה בעצם אומר: לתמונה ברורה יותר, קראו את המאמר שלנו על מזון אורגני. אבל זכרו, אורגני רק בריא יותר מהגרסה הלא אורגנית של אותו מוצר. לדוגמה, דבש אורגני עדיין משמין…
נהנים מהמאמר ?
הירשמו לניוזלטר השבועי של נאוולו. מאמרים מרתקים בנושא תזונה ובריאות לשיפור התזונה והחיים. טיפים לדיאטה, מתכונים חדשים, טכניקות בישול ותובנות לניהול אורח חיים בריא. להישאר מעודכנים, לשפר את הביטחון העצמי ולהרזות בדרך הטבעית
תווית מסקנה
לעשות קניות ולהעזר בתוויות מזון נשמע פשוט, אבל למרבה הצער, אין ניסיון אמיתי להגן עלינו, כלקוחות, מפני מזון לא בריא ומשמין.
מצד שני נראה שיש ניסיון ברור להגן על יצרן המזון ולאפשר לו למכור יותר.
לכן אתם צריכים להגן על עצמכם, עם ידע, הבנה ותודעה. בדיאטת נאוולו אנחנו מתמקדים לא רק באוכל, מתכונים ותפריטים טעמים. עם דיאטת ההרזיה הטבעית של נאוולו, אתם לומדים את הסודות השמורים ביותר של תעשיית המזון, תוכניות השיווק המטעות וכיצד לזהות מוצרים משמינים.
בכך, ובעזרת כל הטיפים והמידע בקורס הדיאטה שלנו, אתם נמנעים מתשוקות וכמיהה למתוקים, מפחיתים את צריכת האוכל המשמים ונהנים ממסלול הרזיה עקבי וקבוע.
אל תתנו לתוויות מזויפות להטעות אתכם ולא למזונות מלאכותיים לפטם אתכם. הצטרפו לנאוולו, יישרו קו עם הטבע, והתחילו היום את מסלול הירידה במשקל שלכם.
הרשמו לדיאטת נאוולו
קורס ההרזיה הטבעית האולטימטיבי. להשיב את האנרגיה הטבעית, לשמור על משקל אופטימלי ולהשתחרר לתמיד מעולם הדיאטות. כולל הרגלי אכילה, סדנאות בישול, הרגלי חיים, מתכונים, תפריטים, התגברות על כמיהה למתוקים ועוד